Sunday, August 21, 2011

PENAT!

Posted by :: aku adalah aku :: at 7:20 AM 0 comments
Penat ! iya, itulah ayat yg selalu keluar dari mulut & hati nie. Bukan penat oleh kerja tapi penat berlakon & berpura-pura. Malas tengok muka orang yang menyakitkan hati, menyakitkan jiwa & menyerabutkan kepala otak. Hey, tak payah tunjuk baik lah. Eksyen sana sini. Kau ingat kau siapa. Maaflah, kau bukan siapa-siapa. Tak payah menang-menangkan orang begitu kerana dia bukan siapa-siapa. Hidup selalu menyusahkan orang. Sumpah, sampai mati aku benci sama kau !

Friday, July 15, 2011

K.O.N.V.O.K.E.S.Y.E.N

Posted by :: aku adalah aku :: at 6:43 PM 0 comments
Konvokesyen ! Yups, tidak lama lagi akan berkonvokesyen. Syukur Alhamdulillah telah tamat pengajian selama 4 tahun, Rasa amat teruja untuk menanti saat dikurniakan segulung Ijazah Sarjan Muda. Tapi dalam kegembiraan terasa sebak di hati koz arwah bapa tidak dapat meraikan kejayaan anaknya. Redhakanlah segalanya, sudah ini yang tersurat, Moga ada yang tersirat disebalik semua ini.

Wednesday, May 25, 2011

Nur Kasih The Movie

Posted by :: aku adalah aku :: at 12:01 AM 0 comments

kami bersama pelakon-pelakon Nur Kasih The Movie..haha. Xdalah, ini cuma patung semata-mata. Terasa macam ambik gambar dgan artis la pulak. Totally, cerita Nur kasih nie boleh bagi 5 bintang la. Sangat menghayat hati cerita nie walaupun aku agak-agak blur tgok cerita nie. Hahaha. Aku pening dengan imbas kembali yg banyak sangat. Aiya.. Tapi kan kan, sempat juga aku mengalirkan air mata, cerita ini memang. Cinta Nur Amina kepada Adam yang setia sampai ke penghujung nyawa. Bermacam-macam halangan mereka hdapi bersama. Wah, aku sangat terharu la. Sob3...

Monday, May 23, 2011

mereka..

Posted by :: aku adalah aku :: at 7:40 PM 0 comments


Ini adalah antara wajah-wajah pelajar yang aku tak pernah ajar. Masuk kelas drng nie utk relief semata-mata. Entah macamana boleh jadi rapat dengan mereka-mereka ini. hehehe. Good luck adik-adikku. Do your very best untuk SPM nanti. Cikgu gembira kenal kamu kamu nie.

cikgu sayang korang ~

Wednesday, May 18, 2011

saya sayang mereka, mereka dan mereka.

Posted by :: aku adalah aku :: at 10:18 PM 0 comments


Amar ! Pelajar yang selalu buat cikgunya marah-marah






saya sayang anak murid saya sampai bila-bila...

Ya Allah, ini hari terakhir di SMK BUKIT SAUJANA. Tak disangka 14 minggu nie berlalu dengan pantas. Berakhir sudah pembelajaran selama 4 tahun di Tanah Melayu nie. cehh, tanah melayu g2 ya.hahaha. Beratnya perasaan yang ditanggung sekarang, perasaan yang macam2 ada. sumpah serius, aku rasa nak nangis masa nie. Nak jerit kuat2. Rasa x sanggup tggalkan mereka. Kenapa ada perasaan nie? suraya, tolong kuat, janganlah macam ini. Tapi, aku la orang yg paling x kuat utk hadapi perpisahan macam ini. suhyla, izuan, fathin, nazrul, syafiq, syariena, edry dan lain2, msti nnti ckgu rindu ngan korang kn. Tp korang rindu ke ngan ckgu? Amar, Syahmi & Daud, 3 nama yg selalu aku tengking dan marah-marah. Macamana ckgu x marah, korang xnak dgar ckap cikgu kn. Asyik nak tido saja. Korang ingat senang ke nak terangkan kat depan, nak bagi korang faham. sob3. Lagi 1, klau cikgu bagi kerja, ada je alasan korang. keja xsiap la, keja x bwak la, x dapat la dan macam2 alasan lagi.Xpala, yang penting ckgu dah usaha yang terbaik utk kamu. Serius, cikgu sayang dengan kamu dan kamu sangat-sangat. Cikgu mahu tengok kamu semua berjaya. Jadi anak yg boleh dibanggakan oleh kedua orang tua. Antara 4PA dan 4 Tekno, cikgu paling berkenan dan rasa terharu dgn 4 Tekno. Cikgu rasa rapat dgn kmu. Entah kenapa. Tp g2 la perasan cikgu. 4PA pon ok jugak sebenarnya, tapi 2 la agak kurang rapat sikit. Sory to say, ckgu x bkenan sangat ngan 1 budak dalam klas 2. xpayah la ckgu mention nama dia kat sini kan kan. hehehe..Tapi secara konklusinya, cikgu sayang semua student cikgu. Sayang sangat-sangat. Hanya kenangan manis dan pahit yang ada bersama kita untuk dikenang.

~CIKGU SAYANG KAMU SANGAT-SANGAT ~

Sunday, May 1, 2011

cikgu..

Posted by :: aku adalah aku :: at 6:38 PM 0 comments
wah, sedar x sedar tinggal berapa hari ja lagi akan tggalkan dunia praktikal nie. Terus terang, perasaan agak keliru. Ada rasa sedih n rasa gembira lg la ada. Rasa sedih dtg bila sedar aku mula sayang anak-anak murid aku. Terutamanya 4 Tekno dan 4 PA. wah, janganlah mcm nie. Tp sungguh aku sayang mereka. Mula2 masuk kelas nie, aku rasa down sngat2. Rasa nak nges. Bukan nak nges tp dah nges btol2 gara2 budak nie. Hati sangat kecil kn, begitulah jadinya..hehehe.. Tp sekarang, semakin hmpir ke penghujung hari praktikal, semkin sedih rasa hati. xda lg ambil gambar-gambar ngan budak-budak nie sbgai kenangan. Gmbar2 yg boleh ditatap masa rindu..huk3..

Perasaan gembira pula smkin menebal koz x lama lg nak blek SABAH.. hahahaha.. rindu sama mereka-mereka yg ada di sana..wah, cepatlah 26 Mei. x sbr nak balik ke kampung halaman. ohhh yeaaahhh...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Tapi sebenarnya, aku semakin keliru tentang perasaan ini. Aku semakin sayang dgn anak-anak muridku. Mesti lepas nie terkenang-kenang budak2 nie..huk3..

mood : Sedih + Gembira

Wednesday, April 13, 2011

wahhhh.....

Posted by :: aku adalah aku :: at 7:44 AM 0 comments
wahhh, sudah berhabuk blog nie. Lama tidak mencoretkan rasa di sini. Bukan disebabkan kesibukan tapi kekangan xda internet sndri..hek3...

sekarang minggu ke 10 untuk latihan mengajar, ada 4 minggu lagi yang berbaki....

ok, cukup sampai di sini entri kali ini... ^_______________^
 

:: .aya. aya. aya. :: Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal